رژیم پروبیوتیک و سلامت بدن

آنچه در این مقاله میخوانید...

رژیم پروبیوتیک برنامه غذایی است که بر افزودن مواد حاوی باکتری‌های مفید به وعده‌های غذایی روزانه تمرکز دارد. این رژیم به حفظ تعادل باکتری‌های خوب در روده شما کمک می‌کند، که می‌تواند منجر به هضم بهتر، بهبود عملکرد ایمنی و سلامت کلی شما شود.

غذاهای حاوی پروبیوتیک عبارتند از: غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کفیر، کیمچی، کلم ترش یا سرکه سیب و پنیر و… . علاوه بر این، می‌توانید از مکمل های پروبیوتیک برای افزایش مصرف باکتری های مفید استفاده کنید. با گنجاندن انواع غذاهای غنی از پروبیوتیک در رژیم غذایی خود، میتوانید سلامت روده و سلامت کلی خود را بهبود بخشید. بسیاری از افراد، مکمل های پروبیوتیک را برای حمایت از سلامت گوارش و عملکرد ایمنی خود مصرف می کنند.

پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت مصرف به مقدار کافی می توانند فواید زیادی در راستای سلامتی انسانها داشته باشند.گونه های مختلف پروبیوتیک ها وجود دارد که هر کدام دارای مزایای منحصر به فرد خود هستند، بنابراین مهم است که نوع مناسب را برای نیازهای خاص خود انتخاب کنید.

پروبیوتیک چیست

 

تاثیر متفاوت پروبیوتیک بر بدن

یک رژیم غذایی پروبیوتیک می تواند چندین اثر مثبت بر سیستم های مختلف بدن داشته باشد. شامل:

دستگاه گوارش: پروبیوتیک ها می توانند به بهبود هضم و کاهش علائم اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری التهابی روده (IBD)  و یبوست کمک کنند.

سیستم ایمنی: پروبیوتیک ها با محافظت از بدن شما در برابر عفونت ها و بیماری ها می توانند به تقویت سیستم ایمنی شما کمک کنند.

پوست: پروبیوتیک ها ممکن است با کاهش التهاب و رشد باکتری های سالم روی پوست به بهبود سلامت پوست کمک کنند.

مغز: ارتباط روده و مغز یک موضوع محبوب در تحقیقات اخیر است و مطالعات نشان می دهد که پروبیوتیک ها ممکن است با کاهش علائم اضطراب و افسردگی، تأثیر مثبتی بر سلامت روان داشته باشند.

قلب: برخی از مطالعات نشان می دهد که پروبیوتیک ها ممکن است به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کنند، که می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

پروبیوتیک یک ماده تاثیرگذار بر بیماری قلبی عروقی

سیستم قلبی عروقی وظیفه انتقال خون در سراسر بدن، تامین اکسیژن و مواد مغذی به اندام ها و بافت ها را بر عهده دارد. این شامل قلب، عروق خونی و خون است. بیماری قلبی عروقی (CVD)  علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، و تخمین زده می شود که تا سال 2030، 23.6 میلیون نفر در هر سال به دلیل CVD می میرند. خوشبختانه، چندین مطالعه نشان داده اند که رژیم غذایی پروبیوتیک می تواند تأثیر مثبتی بر سیستم قلبی عروقی داشته باشد.

سیستم قلبی عروقی ارتباط نزدیکی با میکروبیوتای روده دارد، که جامعه ای از میکروارگانیسم هایی است که در دستگاه گوارش زندگی می کنند. تحقیقات نشان داده است که میکروبیوتای سالم روده می تواند به کاهش التهاب، تنظیم متابولیسم و ارتقای سیستم ایمنی سالم کمک کند، که همه اینها عوامل مهمی در پیشگیری از CVD هستند.

یکی از راه هایی که رژیم پروبیوتیک می تواند به سیستم قلبی عروقی کمک کند، کاهش سطح کلسترول است. سطوح بالای LDL یا کلسترول “بد” در خون می تواند به ایجاد آترواسکلروز کمک کند، وضعیتی که در آن پلاک در دیواره رگ ها ایجاد می شود و منجر به انسداد و افزایش خطر حمله قلبی و سکته می شود. چندین مطالعه نشان داده اند که سویه های خاصی از پروبیوتیک ها، مانند لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم، می توانند به کاهش سطح کلسترول LDL و افزایش سطح HDL یا کلسترول “خوب” در خون کمک کنند.

علاوه بر کاهش سطح کلسترول، رژیم غذایی پروبیوتیک ممکن است به کاهش فشار خون نیز کمک کند. فشار خون بالا یک عامل خطر مهم برای CVD است و تخمین زده می شود که 1.13 میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند. مطالعات نشان داده‌اند که برخی از پروبیوتیک‌ها، مانند لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و بیفیدوباکتریوم لانگوم، می‌توانند به کاهش فشار خون هم در افراد با فشار خون طبیعی و هم در افراد مبتلا به فشار خون بالا کمک کنند.

راه دیگری که رژیم غذایی پروبیوتیک می تواند به سیستم قلبی عروقی کمک کند، کاهش التهاب است. التهاب مزمن یک عامل کمک کننده در ایجاد آترواسکلروز است و با افزایش خطر CVD مرتبط است. مطالعات نشان داده اند که سویه های خاصی از پروبیوتیک ها مانند لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم می توانند به کاهش نشانگرهای التهاب در خون کمک کنند.

بیشتر بدانیم:آشنایی با صفر تا صد آریتمی قلبی

 

پروبیوتیک و بیماری قلبی عروقی

سخن پایانی

در نهایت، یک رژیم غذایی پروبیوتیک ممکن است به بهبود عملکرد اندوتلیال، که توانایی عروق خونی برای گشاد شدن و انقباض در پاسخ به تغییرات در جریان خون است، کمک کند. اختلال عملکرد اندوتلیال یک شاخص اولیه آترواسکلروز است و با افزایش خطر CVD همراه است. مطالعات نشان داده اند که سویه های خاصی از پروبیوتیک ها مانند لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتوباسیلوس رویتری می توانند به بهبود عملکرد اندوتلیال در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، فشار خون بالا و چاقی کمک کنند.

در نتیجه، رژیم غذایی پروبیوتیک می تواند چندین اثر مثبت بر سیستم قلبی عروقی داشته باشد، از جمله کاهش سطح کلسترول، فشار خون، التهاب و بهبود عملکرد اندوتلیال. رژیم غذایی پروبیوتیک باید همراه با سایر اصلاحات سبک زندگی، مانند رژیم غذایی سالم و ورزش، برای کاهش خطر CVD استفاده شود.

یک پاسخ به “رژیم پروبیوتیک و سلامت بدن”

  1. احمد گفت:

    من اطلاعی از خواص پروبیوتیک نداشتم
    عالی بود ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 18 =

مقالات مرتبط
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
این مطالب را از دست ندهید!