آشنایی با صفر تا صد آریتمی قلبی، علائم و راه های درمان آن

آنچه در این مقاله میخوانید...

زندگی امروزه پر از استرس‌ها و نگرانی‌هایی است که  باعث بیماری‌های متنوعی برای افراد جامعه شده‌است. یکی از بیماری‌های شایع که این سبک زندگی به همراه دارد آریتمی قلبی است، با اینکه احتمال ابتلا به این بیماری در سنین میانسالی محتمل‌تر است اما در جوانان هم به شدت دیده می‌شود. عوامل متعددی در ابتلا به آریتمی قلبی موثر هستند. ولی بیشتر سبک زندگی مردم است که آنها را درگیر این عارضه می‌کند.

آریتمی قلبی چیست؟

این عارضه از طریق ایجاد بی‌نظمی در توالی‌های پی در پی ضربان قلب در یک زمان مشخص ایجاد می‌شود. این تغییر در ریتم به شکل کاهش سرعت نبض یا افزایش آن و یا تپش‌های نامنظم خود را بروز می‌دهد. البته نمی‌شود گفت قلب انسانی که دچار تپش یا تغییر ضربان شده به آریتمی قلبی دچار است. در حالت طبیعی تعداد ضربان قلب باید بین 60 – 100 عدد در دقیقه باشد. در موقعیت‌های مختلف بر اساس بالا رفتن فعالیت بدن یا بالعکس در وضعیت استراحت بدن یا حالت خواب، اینگونه تغییرات در سرعت و ریتم قلب پیش می‌آید که نرمال است.

منظور به صورتی است که ضربان قلب از فرم طبیعی خود خارج شده و این ریتم نامنظم مداوم تکرار شود و فرد را متوجه خود کند. در این صورت این نشان دهنده وجود یک مسئله در ساختمان قلب می‌باشد. مانند بیماری قلبی که در اثر آن پمپاژ و خونرسانی با مشکل جدی مواجه شده باشد. به دنبال این عارضه ممکن است علائم دیگری مانند سرگیجه و مشکلات تنفسی و … رخ دهد یا هیچ مشخصه‌ای برای تشخیص توسط شما وجود نداشته باشد. در این حالت نیاز به انجام تست‌ها و آزمایشات پزشکی در مراکز درمانی خواهید داشت.

 

آریتمی قلبی چیست

علائم آریتمی قلبی:

واضح ترین نشانه در تشخیص اولیه آریتمی قلبی همان حس تپش قلب در قفسه سینه و احساس وجود ضربان بالا یا پایین تر از حالت عادی است. می‌توان از طریق لمس محل نبض‌های شریانی مانند نبض رادیال که در قسمت مچ دست قرار دارد، تعداد ضربان قلب را در زمان‌های مختلف اندازه گیری کرد.

این بیماری شامل علائم دیگری نباشد اما موارد زیر می‌تواند سایر نشانه‌های هشدار دهنده این عارضه محسوب شوند:

  • اضطراب، تعریق، احساس ناراحتی و درد در محدوده قفسه سینه.
  • افزایش ضربان و تپش قلب(تاکی کاردی) یا کاهش چشمگیر ضربان قلب (برادی کاردی).
  • سرگیجه و بیهوشی فرد یا حالتی نزدیک به سنکوپ در موارد آریتمی قلبی حاد.
  • خستگی، ضعف و گیجی، تورم و تجمع مایعات در پاها که ممکن است در اثر نارسایی قلبی باشد.
  • انواع مشکلات تنفسی مانند نفس نفس زدن یا تنگی نفس در هنگام استراحت مانند آپنه خواب.

نکته حائز اهمیت در تشخیص آریتمی قلبی این است که زمان و تعداد وقوع این علائم را چک کنیم. همچنین باید به اینکه فعالیت بدنی ما در چه وضعیتی بوده و با گذشت زمان نشانه ها بهبود یافته یا تشدید شده نیز توجه نمود.

بیشتر بدانیم:تاثیر پروبیوتیک بر سلامت قلب و عروق

چه افرادی مستعد بیماری های قلبی هستند؟

ابتلا به بیماری آریتمی قلبی،گاهی زمینه‌ی ارثی دارد اما این تنها دلیل ابتلا نیست. با یک بررسی اجمالی از لایف استایل امروزی و رژیم غذایی افراد، میتوان دریافت که بیشتر مردم زمینه کافی برای ابتلا به این بیماری را دارند. بهتر است بدانید به جز داشتن زمینه‌های قبلی عوامل دیگری هستند که به وجود یا عدم وجود آریتمی قطعیت میبخشند که به آنها محرک می‌گویند.

عوامل موثر در افزایش احتمال ابتلا به آریتمی قلبی

عواملی که موجب افزایش احتمال ابتلا به این عارضه می‌شود، عبارتند از:

  • سن و تغییرات فیزیکی مانند افزایش وزن.
  • سابقه خانوادگی، عوامل ژنتیکی و نقص‌های مادر زادی.
  • سبک زندگی اشخاص، مصرف الکل و استعمال دخانیات.
  • سایر اختلالات و بیماری‌ها، استفاده بدون نسخه از برخی مکمل‌ها و داروها، و اعمال جراحی.

این موارد می‌تواند همه گروه‌های سنی را مستعد و درگیر بیماری آریتمی قلبی کند.

برای آشنایی با شرکت دارو صنعت ویانا ، کلیک کنید!

 

 

عوامل موثر ابتلا به آریتمی قلبی

مهم ترین محرک های آریتمی قلبی کدامند؟

علت‌های پیشین، سهم زیادی از مجموع احتمال ابتلا را دارند. علاوه بر چاقی محرکات دیگری وجود دارند که می‌توانند برای افراد غیر مستعد هم خطر آفرین باشند. این محرک‌ها عبارتند از:

  • اختلال و دهیدراته بودن یا مسئله کم آبی بدن.
  • کم کاری(هیپوتیروئیدیسم) و یا پرکاری(هیپرتیروئیدیسم) غده تیروئید.
  • تغییرات شدید سطح قند خون در افراد دیابتی و فشار خون بالا.
  • مصرف بیش از حد از داروها و مواد انرژی‌زا حاوی کافئین.
  • استعمال سیگار، انواع مواد مخدر دارای نیکوتین و مصرف الکل.
  • پایین بودن سطح الکترولیت‌های ضروری بدن مانند پتاسیم و منیزیم یا کلسیم.
  • اضطراب و فشارهای شدید عصبی مانند اضطراب، دردها و شک‌های عاطفی.

موارد مطرح شده، محرک‌های تاثیرگذار در آریتمی قلبی برای عموم افراد هستند. به علاوه برای افرادی که دچار ناراحتی‌های قلبی می‌باشند، وجود عوامل زیر موجب ابتلا می‌گردد:

  • گرفتگی انواع عروق خون رسانی مانند انسداد عروق کرونری قلب.
  • وقوع حمله قلبی و تشکیل اسکار در اثر حمله در ماهیچه‌ها و حفرات قلب.
  • تغییرات در ساختار قلب به عنوان مثال در اثر کاردیومیوپاتی که عضله قلبی تحلیل رفته و موجب نارسایی و مشکلات قلبی می‌شود.

این محرک‌ها قلب را در حالت فشار قرار می‌دهند. بطوریکه موجب افزایش یا کاهش فشار خون می‌شوند و با تغییر سطح هورمون‌های کورتیزونی بر میزان عملکرد قلب و سیستم خونرسانی اثر مستقیم می‌گذارد. توصیه می‌شود در این شرایط تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را خیلی بیشتر جدی بگیرید.

آریتمی قبلی عارضه‌ای قابل پیشگیری و درمان است. در نتیجه می‌توان آن را از طریق دارو و روش‌های درمانی دیگر به سادگی کنترل کرد. در مقابل اگر فرد برای درمان اقدامات لازم و پزشکی را انجام ندهد، می‌تواند منجر به فوت فرد مبتلا نیز شود. عدم پمپاژ صحیح خون به ارگان‌های بدن در وهله اول منجر به اختلال در سیستم خونرسانی و در دراز مدت باعث نارسایی و کاهش توان و عملکرد قلب می‌شود. سپس در نهایت می‌تواند باعث سکته قلبی و آسیب به اندام‌های حیاتی دیگر شود.

همچنین آریتمی قلبی می‌تواند احتمال تشکیل لخته خونی را افزایش دهد و در اثر انتقال به مغز موجب سکته مغزی شود. به همین علت پزشکان برای پیشگیری از آن در بیماران بالای 65 سال داروهای ضد انعقاد خون تجویز می‌کنند.

محرک های آریتمی قلبی

 

پیشنهاد ویانا فارما:

اگر احتمال وجود آریتمی قلبی می‌دهید، لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید. در روند تشخیص، آزمایشات و تست‌های زیادی هستند که می‌توانند وجود بیماری را تایید یا تکذیب کنند. بسته به علائم و قدرت احتمالات پروسه تشخیص تعیین می‌گردد. سپس نحوه و طول درمان برای شما مشخص می‌شود.

در موارد ضعیف تا متوسط پزشکان به افراد مبتلا مصرف داروهای بدون عوارض و تغییر سبک زندگی مثل ترک عادات بد را توصیه می‌کنند. در حالت‌های شدیدتر کاشت ضربان ساز و اعمال جراحی و … پیشنهاد می‌شود. شرکت دارو صنعت ویانا از معتبرترین مجموعه‌های داروسازی است، که نوآوری و ارتقاء کیفیت و کاهش عوارضات دارویی را ارکان اصلی خود قرار داده‌است. این مجموعه با بهره‌گیری از دانش و تجربه بزرگان صنعت داروسازی محصولات دارویی بی‌نظیری را روانه بازار کرده است.

با توجه به اهمیت سلامتی در رفع عارضه آریتمی قلبی مجموعه ما محصولات ویژه‌ای را طراحی کرده تا از نگرانی‌های مبتلایان کاسته و به روند درمان سرعت و اثر بیشتری ببخشد.

2 پاسخ به “آشنایی با صفر تا صد آریتمی قلبی، علائم و راه های درمان آن”

  1. احسان گفت:

    ایا بیماری آریتمی قلبی ارثی قابل درمان و یا تنها با مصرف دارو کنترل میشه؟

    • golnar گفت:

      کاربر عزیز
      برای تشخیص صحیح و درمان بیماری آریتمی قلبی،بهتر است پروسه‌ی درمان را زیر نظر متخصص پیش ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − شش =

مقالات مرتبط
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
این مطالب را از دست ندهید!