نشانه ی انواع بیماری ها و راه درمان آنها چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید...

انواع بیماری ها به اختلالاتی گفته می‌شود که بدن انسان را تحت تاثیر قرار داده و باعث بروز ناراحتی و اختلال در عملکرد اعضای بدن می‌شوند. بیماری‌ها ممکن است از عوامل ژنتیکی، عفونی، مزمن، محیطی و یا مشکلات تغذیه‌ای ناشی شوند. علائم آن‌ها متنوع بوده و شامل تب، سردرد، درد عضلانی، افزایش وزن، خستگی، اسهال، تشنج، سرطان و یا بیماری‌‌های خودایمنی و… می‌شوند.

برای تشخیص بیماری‌ها، پزشکان از آزمایش‌های مختلف، تصویربرداری و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌کنند. درمان انواع بیماری ها نیز با توجه به نوع و شدت آن‌ها متفاوت بوده و ممکن است شامل داروها، عمل جراحی، رژیم غذایی و یا درمان‌های دیگر باشد.

در این نوشتار به معرفی انواع بیماری‌ها و علائم مربوط به هر یک می‌پردازیم.

انواع بیماری ها و دسته بندی آنها را بشناسیم!

بیماری‌ها می‌توانند به چندین روش مختلف تقسیم و دسته بندی شوند، اما گروه‌بندی آنها بر اساس بخشی از بدن که بر آن تاثیر دارند و علائم آنها، به عنوان رایج‌ترین شیوه طبقه‌بندی مرسوم است.

بر این اساس انواع بیماری ها عبارتند از:

  • بیماری‌‌های عفونی: این بیماری‌ها به دلیل عفونت با ویروس، باکتری، قارچ و یا سایر میکروارگانیسم‌ها رخ می‌دهند، مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، سل، کپک ریه و یا عفونت‌های جنسی
  • بیماری‌‌های قلبی عروقی: این بیماری‌ها اغلب به دلیل چربی و کلسترول زیاد در خون، بالا رفتن فشار خون، دیابت و یا سایر عوامل خطرزا ایجاد می‌شوند، مانند نارسایی قلبی، سکته قلبی، فشار خون بالا و یا آنژین صدری
  • بیماری‌‌های تنفسی: این بیماری‌ها به دلیل تحریک و التهاب در راه‌های تنفسی ایجاد می‌شوند، مانند آسم، برونشیت، عفونت‌های تنفسی، و بیماری‌‌های خودایمنی مانند بیماری ریو
  • بیماری‌‌های عمومی: این بیماری‌ها به اختلالات ژنتیکی، خودایمنی، سرطان و یا دیگر علل ایجاد می‌شوند، مانند بیماری‌‌های مزمن نظیر آرتریت، سیستمیک لوپوس اریتماتوس و یا سرطان
  • بیماری‌ های روانی: این بیماری‌ها به اختلالات رفتاری و روانی ناشی از عوامل ژنتیکی، محیطی، شخصیتی و یا خطای تربیتی و تجربی ایجاد می‌شوند، مانند اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلالات خوردن و یا اختلالات وسواسی
  • بیماری‌‌های گوارشی: این بیماری‌ها به دلیل اختلالات در فرایند گوارش و یا تحریکات در دستگاه گوارش ایجاد می‌شوند، مانند اختلالات کبدی، کولیت التهابی و یا علائم سندرم روده تحریک‌پذیر
  • بیماری‌‌های اسکلتی- عضلانی: این بیماری‌ها به دلیل اختلالات در استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و یا ترکیبی از این دو ایجاد می‌شوند، مانند آرتروز، فیبرومیالژی، سرطان استخوان و یا اسکولیوز

هریک از این بیماری‌ها دارای علائم و عوارض خاصی هستند و برای درمان آن‌ها نیاز است که با توجه به نوع بیماری، علائم و عوارض آن، تشخیص درستی قرار داده شود. بنابراین برای بهبود و درمان انواع بیماری ها ضروری است از مشاوره پزشک و متخصص مربوطه پیروی شود.

پیشنهاد مطالعه: رعایت رژیم پروبیوتیک برای سلامت بدن

در ادامه به بررسی اجمالی هر یک از انواع بیماری‌‌ها پرداخته و علائم آن‌ها را به طور مختصر مرور می‌کنیم.

با لیست انواع بیماری ها و علائم آنها آشنا شویم!

لیست انواع بیماری ها و علائم آنها

با افزایش جمعیت جهان، بروز تغییرات زیستی و اقلیمی، افزایش تنوع نمونه‌های باکتری‌، میکروب‌، قارچ و ویروس‌ دامنه انواع بیماری ها نیز گسترش یافته است. مروری بر لیست بیماری‌ها و علائم آن‌ها این موضوع را به‌خوبی نشان می‌دهد.

برخی از مهمترین آن‌ها را در لیست زیر مرور می‌کنیم.

انواع بیماری‌ های عفونی

الف) سرماخوردگی: سرماخوردگی یا عفونت تنفسی یک بیماری عفونی است که معمولا به دلیل عفونت ویروسی در بینی و گلوی بالا بروز می‌کند.

علائم: بیماری اغلب با علائم گرفتگی، سرفه، خستگی، گلو درد، بینی بسته و یا آبریزش بینی شروع می‌شود. در برخی موارد علائم دیگری نیز مانند تب، درد عضلانی، سردرد و افزایش تولید خلط وجود دارد.

ب) آنفولانزا: آنفولانزا نوعی بیماری عفونی ویروسی است که در بسیاری موارد با ویروس آنفولانزا بروز می‌کند.

علائم: شروع ناگهانی با تب بالا، سرفه، گلو درد، خستگی، درد عضلانی و سردرد از جمله علائم آنفولانزا هستند. در برخی موارد، علائم دیگری مانند تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکمی نیز مشاهده می‌شوند.

ج) سل: سل یا توبرکولوز، یک بیماری عفونی است که توسط باکتری مایکوباکتریوم توبرکولوزیس به وجود می‌آید.

علائم: علائم سل ممکن است بسیار گوناگون باشند و ممکن است در برخی موارد در حدی بی‌علامت باشد. علائم شایع شامل سرفه، خلط خونریزی، تنگی نفس، درد در قفسه سینه، تب و لاغری می‌باشد.

د) کپک ریه: کپک ریه یا آسپرژ

علائم: علائم کپک ریه شامل سرفه مزمن، تنگی نفس، خلط یا خونریزی از ریه، درد در قفسه سینه، سرفه با خلط و خونریزی و عفونت‌های تنفسی مکرر است. این علائم ممکن است با گلودرد و یا سرماخوردگی تلفیق شود.

ه) عفونت‌های جنسی: عفونت‌های جنسی شامل مجموعه‌ای از بیماری‌‌های عفونی هستند که افراد به واسطه روش‌های جنسی از قبیل رابطه جنسی خطرناک به آن مبتلا می‌شوند.

علائم: علائم عفونت‌های جنسی بسته به نوع بیماری متفاوت هستند. برخی از علائم ممکن شامل سوزش، درد و خارش در منطقه تناسلی، ترشحات، زخم‌ها، تب، خستگی، تنگی نفس و اسهال باشد.

انواع بیماری‌ های قلبی عروقی

الف) نارسایی قلبی: نارسایی قلبی به بیماریی گفته می‌شود که در آن قلب قادر به پمپاژ خون به درستی نیست و برای کمک به جبران این نقصان، قلب بیشتر کار می‌کند.

علائم: علائم نارسایی قلبی شامل خستگی، تنگی نفس، تورم در پاها، کاهش وزن، افت فشار خون، سرگیجه و عدم توانایی در انجام فعالیت‌های روزانه است.

ب) سکته قلبی: سکته قلبی به انواع بیماری ها گفته می‌شود که ناشی از قطع یا کاهش دهنده جریان خون به قلب می‌باشد.

علائم: علائم سکته قلبی شامل درد یا فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، تهوع، استفراغ، سرگیجه، درد در دست‌ها، بازوها، گردن یا شانه و احساس خستگی و ضعف بدن است.

ج) فشار خون بالا: فشار خون بالا به بیماریی گفته می‌شود که در آن فشار خون افراد به شدت بیش از معمول است.

علائم: بیشتر افراد بدون هیچ علامتی از فشار خون بالا رنج می‌برند، اما برخی از علائم ممکن شامل سردرد، سرگیجه، تعریق، تنگی نفس، احساس خستگی، خواب آلودگی و اضطراب هستند.

د) آنژین صدری: آنژین صدری به بیماری گفته می‌شود که در آن جریان خون به عضله قلب مختل می‌شود و عضله قلب کمتر اکسیژن دریافت می‌کند.

علائم: علائم آنژین صدری شامل درد، سوزش، تنگی یا فشار در قفسه سینه، درد در بازوها، شانه، گردن، فک و سر است. این درد اغلب به طور ناگهانی و در بیشتر موارد به دلیل فعالیت بدنی، استرس، نوشیدنی‌های الکلی و یا مصرف غذاهای سنگین شروع شده و با استراحت تسکین می‌یابد.

ه) نارسایی قلبی: علائم این بیماری شامل احساس خستگی، سرگیجه، تنگی نفس، تورم در پاها و پاشنه‌ها، سرفه شبانه و آنچه که به عنوان افزایش وزن ناگهانی شناخته می‌شود است. همچنین ممکن است بیمار بر اثر افت فشار خون و نبض، سرگیجه و افتادگی داشته باشد.

انواع بیماری‌ های تنفسی

انواع بیماری‌ های تنفسی

الف) آسم: بیماری التهابی ریه‌هاست که باعث تنگی نفس، سرفه و وزیدگی صدا می‌شود. در آسم، راه‌های هوایی ریه‌ها در پاسخ به مواد تحریکی از جمله گرده، عفونت‌ها، سیگار، هوا و سایر آلودگی‌ها، از جمله غبار و مواد شیمیایی، تحریک و بیشتر می‌شود.

ب) برونشیت: بیماری التهابی راه‌های تنفسی بزرگ‌تر (برونشی‌ها) است که با سرفه، تنگی نفس و ترشح بیشتر مخاط همراه است. برونشیت ممکن است با عفونت‌های تنفسی ایجاد شود و یا ناشی از عوامل غیرعفونی مانند سیگار، آلودگی هوا و یا شرایط شغلی باشد.

ج)عفونت‌های تنفسی: شامل بیماری‌‌ ها و مواردی هستند که تنفس و سیستم تنفسی را مبتلا می‌کنند. بعضی از عفونت‌های تنفسی شامل سرما، آنفولانزا، نزله‌جانبی، عفونت پنوموکوک، عفونت برونشیال و یا عفونت سینوزیتی می‌شوند.

د) بیماری‌‌های خودایمنی: این بیماری‌‌ها با نشانه‌های التهابی همراه هستند و باعث تخریب بافت‌های سالم در بدن می‌شوند. بیماری ریو به عنوان یک بیماری خودایمنی، باعث التهاب ریو شده و در برخی موارد با تنگی نفس، سرفه و ورم پاها همراه است.

ه) علائم آسم: تنگی نفس، سرفه، وزیدگی صدا و درد یا فشار در قفسه سینه هستند. این علائم ممکن است در بیمارانی که بیماری آسم را تجربه می‌کنند، تشدید شوند.

انواع بیماری های عمومی

برای بهبودی هرچه سریع‌تر بیماری‌های عمومی، مصرف مواد مغذی ضروری برای بدن را فراموش نکنید!

الف) سیستمیک لوپوس اریتماتوس: یک بیماری خودایمنی است که باعث التهاب در بدن می‌شود و می‌تواند با علائم مختلفی مانند تب، خستگی، درد مفاصل، آسیب به اعضای داخلی مانند کلیه ها و سیستم عصبی مرکزی همراه باشد.

علائم سیستمیک لوپوس اریتماتوس:

  • خستگی، تب و درد مفاصل
  • افتادگی و بی‌حالی
  • تورم در نواحی مختلف بدن
  • تغییر رنگ پوست، پوست خشک و خارش
  • مشکلات تنفسی و قلبی مانند آریتمی قلبی

ب) سرطان: نوعی بیماری است که بدن را به صورت غیرطبیعی تغییر داده و با علائم مختلفی مانند خستگی، کاهش وزن، تب، درد، سردرد، افتادگی، تورم، خونریزی و ضعف عمومی همراه است.

علائم سرطان:

  • خستگی و ضعف عمومی
  • کاهش وزن بدن بدون علت مشخص
  • درد و تورم در قسمت مورد نظر
  • سردرد و گیجی
  • تب و عفونت‌های مکرر

ج) آرتریت: یک بیماری التهابی است که مفاصل را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند باعث درد، تورم، سفت شدن و کاهش حرکت در مفاصل شود.

علائم آرتریت:

  • درد و تورم در مفاصل
  • سفتی و کاهش حرکت در مفاصل
  • بی حالی و خستگی
  • تب و تعریق شبانه

انواع بیماری‌ های روانی

انواع بیماری‌ های روانی

الف) اختلالات اضطرابی: بیماران با اختلالات اضطرابی ممکن است احساس نگرانی و ترس بیش از حد داشته باشند. آنها ممکن است علائمی مانند لرزش، عرق سرد، خشکی دهان، درد شکم، اختلال در خواب، افکار ناامید کننده و یا تشدید علائم فیزیکی دیگر داشته باشند.

ب) افسردگی: افسردگی یک بیماری روحی است که با عوارضی مانند بی‌اشتهایی، کم‌خونی، خستگی، بی‌خوابی، کاهش تمرکز و یا کاهش اعتماد به نفس همراه است.

ج) اختلالات خوردن: در بیمارانی که از اختلالات خوردن یا وسواس غذایی رنج می‌برند، ممکن است رفتارهایی مانند محدودیت غذایی، خوردن اضافی، استفراغ، احساس عدم کنترل بر خوردن، ترس از افزایش وزن و یا اضطراب در تغذیه وجود داشته باشد.

د) اختلالات وسواسی: اختلالات وسواسی می‌تواند شامل افکار وسواسی و رفتارهای تکراری، مانند شستشو، بررسی، تمیزکاری و یا نظم‌بخشی باشد. به طور عمومی، افرادی که از این اختلال رنج می‌برند، تلاش می‌کنند تا به طور مداوم برای کاهش اضطراب خود، به عملیات وسواسی پردازند.

انواع بیماری‌ های گوارشی

الف) اختلالات کبدی: بیماری‌ هایی که با تلف شدن سلول‌های کبد همراه هستند و می‌توانند منجر به عوارض جدی شود، مانند هپاتیت و سیروز. همچنین تاثیر چاقی بر سلامت بدن مخصوصا عوارض آن بر دستگاه گوارشی باعث بروز اختلالات شدیدی در این ناحیه می‌شود. علائم بیماری‌های گوارشی شامل:

  • تب، خستگی و ناراحتی عمومی
  • تغییر رنگ پوست و چشم‌ها به رنگ زرد (جائوندیس)
  • درد شکم، تورم شکم و سوء هاضمه
  • خونریزی و نشانه‌های اغلب گوارشی در صورت سیروز

ب) کولیت التهابی: بیماری‌‌های التهابی روده که منجر به التهاب و خرابی دیواره روده می‌شوند. دو نوع کولیت التهابی وجود دارد: بیماری کرون و کولیت التهابی رویه‌ای. علائم آن شامل:

  • اسهال خونی، درد شکم و کم‌خونی
  • تب و خستگی
  • سوء هاضمه و کاهش وزن

ج) سندرم روده تحریک‌پذیر: بیماری روده‌ای که با تغییر در عملکرد روده و درد شکمی همراه است، اما خرابی دیواره روده وجود ندارد. علائم آن شامل:

  • درد شکمی و ناراحتی در بطن، معمولا پس از خوردن غذا
  • تغییر در فرکانس و کیفیت مدفوع (اسهال یا یبوست)
  • بیماری‌‌های دیگر مانند سردرد، خستگی، تهوع و افزایش ترشح مایعات دهانی

انواع بیماری‌ های اسکلتی و عضلانی

انواع بیماری های اسکلتی و عضلانی

الف) آرتروز: بیماری تخریبی مفاصل است که به تدریج باعث تحلیل و آسیب به غضروف و بافت اطراف مفصل می‌شود.

علائم: درد، سفت شدن و محدودیت حرکت مفاصل، احساس خستگی و درد در اطراف مفاصل

ب) فیبرومیالژی: بیماری با درد مزمن است که با درد و احساس ناراحتی در اندام‌ها و افزایش حساسیت در نقاط خاص بدن همراه است.

علائم: درد و خستگی مزمن، حساسیت در نقاط خاص بدن، اختلالات خواب و افزایش نشتی هورمون آدرنالین در بدن

ج) سرطان استخوان: بیماری سرطانی است که سلول‌های سرطانی از استخوان شروع به رشد می‌کنند و باعث ایجاد تحلیل استخوان می‌شوند.

علائم: درد مداوم در ناحیه مبتلا به سرطان، شکستگی استخوان، ضعف عضلانی و کاهش وزن

د) اسکولیوز: بیماری تغییر شکل و منحنی شدن بیش از حد ناحیه فوقانی و پایینی ستون فقرات است.

علائم: درد در منطقه پشتی، محدودیت حرکت، کج شدن بدن، اختلال در تنفس و درد عضلانی در مناطق نزدیک به ناحیه منحنی شده

پیشنهاد ویانا

ابتلا به انواع بیماری ها از جمله مشکلات پیچیده‌ای هستند که ممکن است در افراد مختلف با علائم متفاوتی همراه باشند. علائم این بیماری‌ها می‌تواند درد و سوزش در قسمت‌های مختلف بدن، تنگی نفس و سرفه یا اختلالات خوردن و اضطراب باشد. بهترین راه برای جلوگیری از بروز بیماری‌ها، زندگی سالم، تغذیه متعادل و ورزش منظم است و پیشنهاد می‌کنیم در صورت بروز علائم بیماری، به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + بیست =

مقالات مرتبط
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
این مطالب را از دست ندهید!